Zaradi čim boljše kvalitete storitev uporabljamo piškotke (cookies). Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate z uporabo naših piškotkov.    Sprejmem piškotke   Preberi več

Novi izdelki

DSC-RX10M4

- Proizvajalec: SONY
- Šifra izdelka: DSC-RX10M4
- Razpoložljivost: 3 - 7 dni
Količina:
2,349.00€ 1,989.00€ Brez DDV: 1,630.33€

Opis izdelka

DSC-RX10M4 Digitalni kompaktni fotoaparat 

 

24–600 mm objektiv z zoomom RX10 IV z veliko zaslonko F2,4–4


Nov fotoaparat RX10 IV se ponaša z vsem, kar potrebujete – z izjemno hitrim samodejnim ostrenjem, s 25-kratnim optičnim zoomom, z večjo zmogljivostjo neprekinjenega fotografiranja, napredno zmogljivostjo snemanja filmov 4K (QFHD: 3840 x 2160), s hitro in enostavno uporabo na dotik ter z zmogljivostmi, ki so namenjene profesionalni uporabi za kar najboljše posnetke vseh prizorov.

DARILO ob nakupu aparata 16 GB spominska kartica

Tehnični podatki

Priporočljive spominske kartice
 
Sistemski načrt dodatne opreme

 

ZNAČILNOSTI:

24–600 mm objektiv z optičnim zoomom z veliko zaslonko F2,4–4

24–600 mm objektiv z optičnim zoomom z veliko zaslonko F2,4–4

Ta objektiv s 25-kratnim optičnim zoomom odlikujejo neverjeten razpon 24–600 mm za nastavitev od izjemno širokega kota do izjemno telefoto območja in zmogljivost makro posnetkov, AA (napredno asferično) ter elementi iz stekla ED (izjemno nizka razpršitev), premaz ZEISS® T* in velika zaslonka F2,4–4. Optična zmogljivost fotoaparata je zato izjemna, kar zagotavlja visoko ločljivost in lepo zameglitev ozadja.

CMOS-senzor Exmor RS™ za hitrost

CMOS-senzor Exmor RS™ za hitrost

Zaradi 315-točkovnega samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja sta samodejno ostrenje in sledenje neverjetno hitra in natančna. Še več, skladni slikovni CMOS-senzor tipa 1.0 s čipom DRAM in z 20,1 milijoni slikovnih pik (učinkovitih) zagotavlja snemanje izjemno počasnih posnetkov z do 960 sličicami na sekundo in izjemno hitrost do 1/32000 sekunde zaklopa proti popačenju.  

Hitri mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ X

Hitri mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ X

Nov slikovni procesor BIONZ X zagotavlja zmogljivost obdelave pri višji hitrosti kot njegov predhodnik, zato je neverjetno zanesljiv pri snemanju hitro premikajočih se objektov in neprekinjenem fotografiranju s hitrostjo do 24 sličic na sekundo. Zaradi novo razvitega algoritma za obdelavo slik lahko snemate visoko kakovostne slike z manj šuma v celotnem razponu občutljivosti, pri čemer ohranite naravne podrobnosti.

Hitro hibridno samodejno ostrenje za dodatno razsežnost

Hitro hibridno samodejno ostrenje za dodatno razsežnost

Z debitantsko serijo RX10 tega fotoaparata je na voljo hitro hibridno samodejno ostrenje, ki ga odlikuje bliskovita 0,03-sekundna odzivnost samodejnega ostrenja. Ta revolucionarni sistem samodejnega ostrenja brezhibno združuje izjemno hitrost in sledenje samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja skupaj z visoko stopnjo natančnosti samodejnega ostrenja z zaznavanjem kontrasta ter izboljšuje zmogljivosti ostrenja, sledenja in snemanja ostrih, čistih fotografij objektov v vseh situacijah, tudi tistih sredi hitrih in dinamičnih dogajanj.

Široko pokritje z visoko gostoto 315 točk samodejnega ostrenja

Široko pokritje z visoko gostoto 315 točk samodejnega ostrenja

Najvišje število točk (315) samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja na svetu pokrije približno 65 % celotnega območja slike slikovnega senzorja izdelka RX10 IV. S tem je pokritost samodejnega ostrenja široko razširjena in dovolj gosta, da omogoča hitro snemanje majhnih predmetov in hitro premikajočih se predmetov, ki jih je sicer težko izostriti, po celotnem območju slike. [1] Samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem (315 točk) [2] Samodejno ostrenje z zaznavanjem kontrasta (25 točk)

Tehnologija za samodejno ostrenje z visoko gostoto

Tehnologija za samodejno ostrenje z visoko gostoto

Spremljanje zmogljivosti je izjemno zanesljivo, saj je RX10 IV prvi fotoaparat Cyber-shot s tehnologijo za samodejno ostrenje z visoko gostoto, ki aktivira točke samodejnega ostrenja, da pokrije območje okoli objekta z osupljivo natančnostjo in stabilnostjo. [1] Točke samodejnega ostrenja, ki so prikazane na zaslonu [2] Algoritem samodejnega ostrenja (ni prikazan na zaslonu) 

Preprosta in naravna plošča na dotik in ostrenje na dotik 

Preprosta in naravna plošča na dotik in ostrenje na dotik 

S funkcijo sledilne puščice lahko preprosto premaknete ostrenje tako, da s prstom podrsnete po LCD-zaslonu z enega območja do drugega, medtem ko gledate skozi iskalo. Premikanje ostrenja je brezhibno in enostavno, ne glede na to, ali ga želite premakniti glede na razdaljo premikanja prsta (relativen položaj) ali pa glede na območje sličice, ki se ga dotikate na zaslonu (absoluten položaj). Za ostrenje na dotik se na LCD-zaslonu preprosto dotaknite točke slike, ki jo želite izostriti. 

Izboljšano samodejno ostrenje oči

Izboljšano samodejno ostrenje oči

Z ostrenjem oči lahko ujamete zanimive izraze na obrazu ob izjemno natančnem zaznavanju oči, ki je bilo izboljšano tako, da samodejno izostri in sledi ostrenju v očesu subjekta, celo ko se obraz premika ali obrne za 3/4. S to zmogljivostjo imate veliko možnosti, da naredite odličen posnetek.

 

Samodejno ostrenje poenostavi delovanje ostrenja

Samodejno ostrenje poenostavi delovanje ostrenja

Hitrejše samodejno ostrenje temelji na pametnih funkcijah, med katerimi je tudi omejevalnik razpona ostrenja, s katerim lahko izostrite le objekte, ki so oddaljeni 3 m ali več, Nastavitev AF-ON, s katero lahko sprožite zaklop brez zaporedja polovičnih pritiskov sprožila za ostrenje In način AF-A, ki samodejno preklopi med načinom AF-S (enkratno samodejno ostrenje) in načinom AF-C (neprekinjeno samodejno ostrenje), glede na spremembe zaradi premikanja objekta.

Priklic nastavitve po meri med zadržanjem

Priklic nastavitve po meri med zadržanjem

Shranjene nastavitve osvetlitve (hitrost zaklopa, zaslonka, območje samodejnega ostrenja itn.) lahko dodelite gumbom po meri, da jih začasno prikličete medtem ko pritisnete in zadržite gumb. Če na primer snemate na stadionu, boste morda želeli hitro narediti posnetek table z rezultati, pri čemer morate začasno spremeniti osvetlitev, nato pa se vrniti k dogajanju na igrišču.

Registracija območja ostrenja

Registracija območja ostrenja

Gumb lahko prilagodite tako, da ga dodelite nastavitvi območja ostrenja, ki ga pogosto uporabljate, da lahko pozneje kadar koli znova hitro uporabite prej izbrano nastavitev. To je priročno, če se idealna točka ostrenja pogosto spreminja, na primer med posameznimi teniškimi udarci. Točko ostrenja tako kot območje ostrenja lahko nastavite, kot želite, da zagotovite optimalno zmogljivost ostrenja za prizor, ki ga fotografirate.

Razširjena zmogljivost neprekinjenega fotografiranja

Razširjena zmogljivost neprekinjenega fotografiranja

Zmogljiva kombinacija slikovnega senzorja Exmor RS tipa 1.0 in slikovnega procesorja BIONZ X omogoča neprekinjeno fotografiranje s sledenjem AF/AE pri hitrosti približno 24 sličic na sekundo za do 249 sličic hkrati. Posledično boste zagotovo ujeli odločilne trenutke dogajanja, ki vključuje hitro premikanje.

 

Tiho snemanje za občutljive okoliščine

Tiho snemanje za občutljive okoliščine

Na prireditvah, v divjini in v drugih okoliščinah z možnostjo hrupa lahko snemate v tišini celo med neprekinjenim fotografiranjem tako, da z nekaj preprostimi nastavitvami utišate zvok zaklopa ("Vrsta zaklopa: Electronic« in »Audio signals: Izklop"). 

 

Zaklop proti popačenju za hitro premikajoče se objekte

Zaklop proti popačenju za hitro premikajoče se objekte

Hitro branje podatkov iz slikovnega senzorja Exmor RS močno zmanjša popačenje hitro premikajočih se objektov, kot so udarci žog. Elektronski zaklop, ki preprečuje popačenje doseže hitrosti zaklopa vse tja do 1/32000 s. [1] Običajni elektronski zaklop[2] Elektronski zaklop RX10 IV

 

Snemanje videoposnetkov s hitrim hibridnim samodejnim ostrenjem

Snemanje videoposnetkov s hitrim hibridnim samodejnim ostrenjem

Pri snemanju videoposnetkov s tem naprednim, dvakrat hitrejšim sistemom samodejnega ostrenja je samodejno ostrenje brezhibnejše in enostavnejše, poleg tega pa je omogočen enakovreden širok razpon uporabe samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem kot pri snemanju fotografij. Nastavitve hitrosti pogona/sledenja s samodejnim ostrenjem lahko spremenite in uporabite ostrenje za izražanje ustvarjalnosti. S fotografiranjem pri končnih "nizkih" hitrostih samodejnega ostrenja lahko na primer dosežete izrazite učinke počasnega ostrenja.

Snemanje videoposnetkov 4K/format XAVC Snemanje videoposnetkov

Snemanje videoposnetkov 4K/format XAVC Snemanje videoposnetkov

S fotoaparatom RX10 IV lahko stisnete približno 1,7-krat več podatkov, kot jih potrebujete za doseganje ločljivosti 4K v videoposnetkih 4K. Zaradi prikaza vseh slikovnih pik brez združevanja je manj valov in artefaktov. Sprednji čip LSI zmanjša učinek premičnega zaklopa hitrega premikanja. Podpora formata XAVC S omogoča snemanje visokokakvostnih videoposnetkov 4K in Full HD ob minimalnem šumu zaradi stiskanja pri maksimalnih hitrostih 100 Mb/s in 50 Mb/s.

Podatkovno snemanje Proxy za enostavnejše in hitrejše urejanje ter skupno rabo

Podatkovno snemanje Proxy za enostavnejše in hitrejše urejanje ter skupno rabo

Med snemanjem videoposnetkov 4K polne ločljivosti lahko s fotoaparatom RX10 IV posnamete tudi datoteko proxy z nizko bitno hitrostjo, kar omogoča hitrejše, enostavnejše in učinkovitejše urejanje, še posebej v računalnikih s šibkim napajanjem. Pozneje lahko zamenjate datoteko proxy z datoteko polne ločljivosti, da dokončate videoposnetek. Datoteko proxy tudi lažje daste v skupno rabo in sodelujete z drugimi pri delu na njej.

Profesionalne funkcije za snemanje videoposnetkov 

Slikovni profil, S-Gamut/S-Log2/S-Log3, izboljšan prikaz game, funkcija Zebra, HDMI Clearout, TC/UB, upravljanje snemanja in oznaka so združljivi s funkcijami za videoposnetke, ki jih ponuja profesionalna oprema.

Izjemno počasni posnetki do 40-krat počasnejši od hitrosti naravnega gibanja

Izjemno počasni posnetki do 40-krat počasnejši od hitrosti naravnega gibanja

Skladen slikovni CMOS-senzor zagotavlja fotografiranje pri izjemni hitrosti do 960 sličic na sekundo (40-krat počasneje od hitrosti naravnega gibanja), kar omogoča podaljšan najdaljši čas trajanja (do 4 sekunde v načinu "Quality Priority" in do 7 sekund v načinu "Shoot Time Priority") vse do izjemnega telefoto razpona. Posledično lahko tako ustvarite izredno jasne in brezhibne posnetke od blizu zelo oddaljenega dogajanja s podrobnostmi izjemno počasnih posnetkov. 

Optični stabilizator SteadyShot™

Optični stabilizator SteadyShot™

Ta Sonyjeva tehnologija za optično stabilizacijo slike je dragocena pri fotografiranju in snemanju iz roke, zlasti pri šibki svetlobi ali pri ultra telefoto razponu zooma do 600 mm12. Sistem je učinkovito enakovreden 4,5-stopenjski višji hitrosti zaklopa ter preprečuje zameglitev slike za vizualno tekoče snemanje in stabilnejše kadriranje. [1] SteadyShot IZKLOPLJEN [2] SteadyShot VKLOPLJEN

Priročen nagibni LCD-zaslon in zaslon na vrhu 

Priročen nagibni LCD-zaslon in zaslon na vrhu 

Ločljivost vgrajenega LCD-monitorja z 1.440.000 slikovnimi pikami za jasnejše snemanje in ostrenje prekaša ločljivost, ki jo je ponujal predhodnik izdelka RX10 IV. Poleg tega lahko ta zaslon nagnete za približno 109° navzgor in za 41° navzdol, zato si med fotografiranjem še lažje ogledate posnetke z različnih položajev. Če uporabljate iskalo v drugih okoliščinah fotografiranja, si lahko hitro in enostavno ogledate najpomembnejše nastavitve na zaslonu na vrhu fotoaparata, ne da bi morali premikati fotoaparat.

Zoom Assist

Zoom Assist

Ko med kadriranjem izgubite premikajoči se predmet (kar se pogosto zgodi pri fotografiranju v ultra telefoto načinu), pridržite gumb C (po meri), kateremu je dodeljena funkcija Zoom Assist, da sprožite samodejni umik ostrenja te funkcije. Ponovno poiščite in kadrirajte predmet, nato pa sprostite gumb, da fotoaparat sliko samodejno ponovno izostri na izvirno goriščno razdaljo, da lahko nadaljujete s fotografiranjem. (Napisi na sliki – levo: poiščite in ponovno kadrirajte predmet, desno: uspešno ponovno kadrirano)

Visoka stopnja odpornosti na prah in vlago

Visoka stopnja odpornosti na prah in vlago

Na prah in vlago odporno tesnilo ter zasnova delov omogočata brezhibno fotografiranje narave na prostem, športnih dogodkov in divjine v zahtevnih pogojih – v dežju, na zaprašenih mestih, v vlažnih okoliščinah in drugih zahtevnih okoliščinah.

 

Snemajte fotografije na videoposnetkih

Snemajte fotografije na videoposnetkih

Izberete lahko odločilen trenutek na videoposnetku in ga shranite kot sliko v obliki zelo podrobne fotografije z 8 milijoni slikovnih pik iz videoposnetka 4K. Posnetke Full HD lahko pretvarjate v fotografije z 2 milijonoma slikovnih pik.

 

Izboljšana funkcija izostritve

Natančnost funkcije izostritve, ki poudari konture izostrenega območja v določeni barvi, ko fotografirate z ročnim ostrenjem ali neposrednim ročnim ostrenjem, je izboljšano, zato dodatno poenostavi zapleteno ostrenje med makro fotografiranjem.

"My Menu" na vas

Z možnostjo "My Menu" (Moj meni) lahko registrirate elemente menija za hitro uporabo menijev in njihovo prilagoditev. Gumbom lahko dodelite največ 30 funkcij, s čimer posodobite vmesnik fotoaparata tako, da ustreza vašim potrebam fotografiranja.

Informacije o lokaciji prek tehnologije Bluetooth

Informacije o lokaciji prek tehnologije Bluetooth

Povezava do informacij o lokaciji omogoča večino zmogljivosti fotoaparata RX10 IV. Fotoaparat lahko povežete z aplikacijo PlayMemories Mobile™, ki je nameščena v združljivem mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku, da pridobite podatke o lokaciji, jih zabeležite na fotografijah in popravite datum in uro ter nastavitve lokacije v fotoaparatu. Aplikacijo PlayMemories Home™ lahko uporabljate v osebnem računalniku in z njo fotografije, uvožene v računalnik, umestite na zemljevidu.

Remote Camera Control

V računalnik prenesite in namestite aplikacijo Remote Camera Control ter spreminjajte nastavitve fotoaparata, fotografirajte in fotoaparat upravljajte z računalnikom prek povezave USB med fotoaparatom in računalnikom. Podatki o sliki, posneti s fotoaparatom, bodo shranjeni neposredno.

Daljinski upravljalnik na dotik/izmenjava z enim dotikom

Daljinski upravljalnik na dotik/izmenjava z enim dotikom

S pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom z daljinskim upravljalnikom na dotik lahko uporabljate kot iskalo/daljinski upravljalnik. Fotografije/videoposnetke z izmenjavo z enim dotikom pošljete v napravo za izmenjavo v SNS. V napravo Android NFC prek povezave Wi-Fi namestite aplikacijo PlayMemories Mobile in se z napravo dotaknite fotoaparata, da ju združite. Nimate povezave NFC? Nič zato, naprave lahko združite tudi prek nove kode QR. 

Capture One Express (za Sony)

Capture One Express (za Sony)

Capture One Express (za Sony) sodi med najboljše pretvornike RAW za predvajanje barv in podrobnosti z neverjetno natančnostjo. Izdelek vsebuje prilagodljivo upravljanje digitalnih virov in vsa potrebna orodja za prilagajanje ter omogoča hitro in odzivno delovanje v prilagodljivi vgrajeni rešitvi. * Za vsa vprašanja o uporabi in podpori, vključno z združljivostjo funkcij pretvornika Capture One Express (za Sony), se obrnite na Phase One.

Deluje z iMovie in Final Cut Pro X

Deluje z iMovie in Final Cut Pro X

Izdelek je združljiv s programsko opremo Final Cut Pro X in iMovie.

 

 

Ocene (0)

Napiši mnenje

Ime za prikaz:


Tvoje mnenje: Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena: Slabo           Odlično

Prosim prepiši varnostno kodo:DSC-RX10M4
Normalno | Povečaj