Zaradi čim boljše kvalitete storitev uporabljamo piškotke (cookies). Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate z uporabo naših piškotkov.    Sprejmem piškotke   Preberi več

Novi izdelki

ILCE-9

- Proizvajalec: SONY
- Šifra izdelka: ILCE-9
- Razpoložljivost: Na zalogi

Možnosti

Garancija: *

Količina:
5,949.00€ 4,899.00€ Brez DDV: 4,015.57€

Opis izdelka

AKCIJA - velja za nakupe do 15.4.2018     DARILO 5-letna garancija in hitri polnilnik z dvema baterijama NPA-MQZ1K - link

Fotoaparat α9 serije E odlikuje skladni CMOS-senzor polnega formata (objektiv ni priložen)

Osupljiva hitrost in delovanje za revolucijo v profesionalni fotografiji

Poleg zmogljivosti hitrega neprekinjenega fotografiranja z 20 sličicami na sekundo, fotografiranja brez zatemnitev in izračunov za AF/AE do 60-krat lahko s tem kompaktnim fotoaparatom razširite tudi fotografsko ustvarjalnost, kar omogočata zaklop proti popačenju s hitrostjo zaklopa 1/32000 s ter tiha sprožitev zaklopa brez tresenja.

  • 35-milimetrski skladen CMOS-senzor polnega formata z notranjim pomnilnikom za hitro fotografiranje
  • Hitro neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 20 sličic na sekundo
  • Hibridno sam. ostrenje širokega območja s 693-točkovnim sam. ostrenjem s faznim zaznavanjem ravnine ostrenja

Več informacij o izdelku 

Priporočljive spominske kartice 

Priporočljivi objektivi 

Sistemski načrt dodatne opreme 

 

ZNAČILNOSTI:

Novi skladni CMOS-senzor polnega formata z notranjim pomnilnikom

Novi skladni CMOS-senzor polnega formata z notranjim pomnilnikom

α9 je fotoaparat brez zrcala, ki ga odlikuje zmogljivost hitrega delovanja naslednje generacije, ki močno prekaša fotoaparate SLR. Opremljen je s 35-milimetrskim skladnim CMOS-senzorjem z notranjim pomnilnikom, ki kot prvi na svetu zagotavlja 20-krat višjo skupno hitrost prikaza. Ta slikovni senzor s 24,2 milijona slikovnih pik omogoča visoko občutljivost do ISO 204800 (razširjeno) z zasnovo strukture osvetlitve iz ozadja. (1) Območje slikovne pike (2) Notranji pomnilnik (3) Vezje za hitro obdelavo signala (4) Slikovni procesor

Hitri mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ X

Hitri mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ X

Dosega hitrost obdelave pod hitrostjo prejšnjega modela, mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ X je optimiziran za hitrost, ki zagotavlja zanesljivo snemanje objektov, ki se hitro gibljejo, in neprekinjeno fotografiranje z do 20 sličicami na sekundo. Zaradi novo razvitega algoritma za obdelavo slik lahko snemate visoko kakovostne slike z manj šuma v celotnem razponu občutljivosti, pri čemer ohranite naravne podrobnosti.

Neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo 20 sličic na sekundo s sledenjem AF/AE

Neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo 20 sličic na sekundo s sledenjem AF/AE

Kombinacija revolucionarnega hitrega CMOS-senzorja Exmor RS CMOS polnega formata in hitrega procesorja BIONZ X omogoča neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo 20 sličic na sekundo brez premora za kar 362 posnetkov. Zaradi zmogljivosti elektronskega stikala (EVF), ki vam omogoča, da objekte prikažete skoraj tako naravno, kot so videti v resnici, lahko svoje želje sinhronizirate z delovanjem fotoaparata.

Nastavitev občutljivosti sledenja s samodejnim ostrenjem

Nastavitev občutljivosti sledenja s samodejnim ostrenjem

Pri fotografiranju lahko občutljivost, s katero samodejno ostrenje sledi predmetom, ki se premikajo zunaj območja ostrenja, nastavite v 5 korakih. Izberite »5« (najbolj občutljivo) pri zaporednem ostrenju predmetov na različnih razdaljah ali »1« (najmanj občutljivo), da zadržite ostrenje na glavnem predmetu, ko se drugi predmeti na primer premikajo med glavnim predmetom in fotoaparatom.

Fotografiranje brez zatemnitve

Fotografiranje brez zatemnitve

Zaradi nemehanskega elektronskega sistema zaklopa skozi elektronsko stikalo opazujete pristne podobe vsega, kar fotografirate, celo med neprekinjenim fotografiranjem, in sicer brez zatemnitev, do katerih tipično pride pri optičnih iskalih zaradi premikanja ogledala gor in dol. Izboljšana hitrost slikovnega senzorja odpravi motečo zakasnitev prikaza v elektronskem iskalu pri neprekinjenem fotografiranju, zato lahko poiščete pravo kompozicijo slik v naravnem ritmu, kot bi sami opazovali prizore. (A) Fotografiranje brez zatemnitev (B) Fotografiranje z zatemnitvijo

Izračuni AF/AE do 60-krat/s

Izračuni AF/AE do 60-krat/s

Vrednost AF/AE se izračuna do 60-krat na sekundo in poteka dejansko neprekinjeno, ne le med snemanjem, temveč tudi med sprožitvijo zaklopa. Zaradi tega neprekinjenega izračuna vrednosti AF/AE, ki se izvaja v slikovnem senzorju, se lahko brezskrbno in izjemno hitro, natančno ter zanesljivo osredotočite na objekt in prav tako tudi sledite njegovemu nepredvidljivemu gibanju. (1) Izračuni ostrenja AF/AE (2) 60-krat/s (3) 20 sličic/s

Hitro proženje zaklopa pri 1/32000 s je tiho

Hitro proženje zaklopa pri 1/32000 s je tiho

Raziščite prednosti hitrega in tihega zaklopa, ki je popolnoma digitalen, saj ne vključuje fizičnega mehanizma. Zaradi Sonyjeve inovacije na področju slikovnih senzorjev ta zaklop lahko doseže hitrost do 1/32000 s, kar presega omejitve mehanskih sistemov.

 

Zaklop proti popačenju

Zaklop proti popačenju

Visoka hitrost zavese elektronskega zaklopa zmanjša učinek premičnega zaklopa in je izjemno učinkovita pri snemanju objektov v gibanju pri športnih aktivnostih in drugih oblikah hitrega premikanja. (1) Običajni elektronski zaklop (2) Elektronski zaklop α9

 

693-točkovno samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja

693-točkovno samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja

α9 s 693 točkami samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem v sistemu samodejnega ostrenja v ravnini ostrenja z visoko gostoto zagotavlja precej širšo in gostejšo pokritost s točkami samodejnega ostrenja čez približno 93 odstotkov območja slike. To vam omogoča natančnejšo, učinkovitejšo in zanesljivejšo ostrenje objekta kjer koli v sličici.

 

Izboljšano samodejno ostrenje oči

Izboljšano samodejno ostrenje oči

S samodejnim ostrenjem oči lahko ujamete zanimive izraze na obrazu ob izboljšani natančnosti, ki jo zagotavlja za 30 % izboljšana natančnost zaznavanja oči. Ta izboljšana funkcija samodejno izostri in celo ohranja ostrenje na očeh, tudi če oseba premika obraz ali se obrne za tri četrtine vstran, zato lahko lažje kadrirate odličen posnetek.

 

Natančno samodejno ostrenje, ki je učinkovito vse do svetlosti EV-3

Natančno samodejno ostrenje, ki je učinkovito vse do svetlosti EV-3

Doseženo je bilo zaznavanje pri samodejnem ostrenju pri šibki svetlobi do EV-3 pri vrednosti ISO 100. Natančen sistem samodejnega ostrenja bo pravilno deloval tudi pri fotografiranju slabo osvetljenih prizorov. S tem se odprejo presenetljive nove možnosti za fotografiranje pri šibki svetlobi in nočno fotografiranje.

 

Neprekinjeno fotografiranje s sledenjem z ostrenjem AF/AE z objektivi serije A

Neprekinjeno fotografiranje s sledenjem z ostrenjem AF/AE z objektivi serije A

693-točkovno samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja zagotavlja pokritost širokega območja, hitro odzivnost in učinkovito sledenje ne le za objektive serije E, temveč tudi za objektive serije A ob uporabi adapterja z nastavkom (LA-EA3). Neprekinjeno fotografiranje z do 10 sličicami na sekundo s sledenjem s samodejnim ostrenjem, če je mogoče.

Funkcija registracije območja ostrenja

Funkcija registracije območja ostrenja

Območje ostrenja, ki ga pogosto uporabljate, lahko shranite in prikličete tako, da dodelite funkcije gumbom po meri in s tem z enim pritiskom hitro in priročno dostopate do nastavitve, ko jo potrebujete. To je priročno, ko se idealna točka ostrenja pogosto spreminja, na primer pri teniškem udarcu. Poleg točke ostrenja lahko po potrebi nastavite tudi območje ostrenja, da za prizor, ki ga fotografirate, zagotovite optimalno zmogljivost ostrenja.

Priklic nastavitve po meri med zadržanjem

Priklic nastavitve po meri med zadržanjem

Shranjene nastavitve osvetlitve (hitrost zaklopa, zaslonka, območje samodejnega ostrenja itn.) lahko dodelite gumbom po meri, da jih začasno prikličete medtem ko pritisnete in zadržite gumb. Če na primer snemate na stadionu, boste morda želeli hitro narediti posnetek table z rezultati, pri čemer morate začasno spremeniti osvetlitev, nato pa se vrniti k dogajanju na igrišču.

Iskalo OLED Tru-Finder Quad-VGA z visoko ločljivostjo

Iskalo OLED Tru-Finder Quad-VGA z visoko ločljivostjo

Prikaz objekta v osvetljeni sliki vam omogoča naravno in brezhibno fotografiranje. Iskalo OLED Tru-Finder Quad-VGA se ponaša z visoko ločljivostjo približno 3.686.000 pik in 0,78-kratno povečavo, dosledno jasnostjo od vogala do vogala in s premazom ZEISS® T*, ki zmanjšuje odseve. Način prikaza z visokimi hitrostmi osveževanja 120 sličic na sekundo zagotavlja tekočo sliko ob minimalni zamegljenosti prikaza pri fotografiranju premikajočih se objektov. Premaz iz fluora dodatno ščiti najbolj izpostavljen del objektiva pred umazanijo.

5-osni stabilizator slike, vgrajen v ohišje

5-osni stabilizator slike, vgrajen v ohišje

Izjemno natančno nastavljen sistem stabilizacije slike, ki je integriran v ohišje, pravilno odpravlja 5-osno tresenje fotoaparata pri prostoročnem fotografiranju. Sistem ponuja izjemno zmogljivo snemanje fotografij in videoposnetkov, ne glede na to, ali fotografirate z daljšimi goriščnimi razdaljami, od blizu ali ponoči. Sistem odpravljanja učinkov tresenja fotoaparata je enakovreden uporabi 5,0-stopenjske višje hitrosti zaklopa, kar zagotavlja stabilno določitev kompozicije pri snemanju objektov, ki se zelo hitro gibljejo. Učinke v realnem času lahko spremljate prek pogleda v živo. (1) Naklon (2) Odklon (3) Vrtenje

Dve reži za priročno upravljanje podatkov

Dve reži za priročno upravljanje podatkov

Na voljo sta dve reži za medije: ena za kartice SD in ena za kartice SD/Memory Stick. Spodnja reža za kartice, ki podpira vrsto kartic UHS-II, je na voljo za visoko hitrost prenosa. Podatke fotografij ali videoposnetkov lahko istočasno posnamete na obe kartici za potrebe varnostnega kopiranja ali pa slike formata RAW/JPEG oz. fotografije ali videoposnetke posnamete na različne kartice. Podatke lahko kopirate tudi z ene kartice na drugo.

Prenos FTP prek priključka LAN na ohišju fotoaparata

Prenos FTP prek priključka LAN na ohišju fotoaparata

Z novim priključkom za žično povezavo LAN lahko fotografije priročno prenesete v določen strežnik FTP, kjer si jih po potrebi lahko ogledate in jih upravljate. Ker žična povezava LAN zagotavlja najvišje možne hitrosti prenosa velikih slikovnih datotek, je najboljša rešitev za studijsko fotografijo. Še več, ker je podprt FTPS (File Transfer Protocol prek protokola SSL/TLS), je mogoče slikovne datoteke med prenašanjem šifrirati s protokolom SSL ali TLS, kar pomeni višjo raven varnosti.

Prenovljena učinkovitost in »My Menu«

Prenovljena učinkovitost in »My Menu«

Nastavite aparat na vrhunsko stopnjo zmogljivosti in v trenutku ujemite neponovljive trenutke. V možnosti »My Menu« lahko registrirate menijske možnosti, ki jih je mogoče takoj priklicati, ali pa ustvarite lasten izvirni meni po meri, ki ustreza vašim potrebam. Poleg tega lahko dodelite funkcije gumbom po meri in prilagodite vmesnik fotoaparata tako, da popolnoma ustreza vašim individualnim željam za fotografiranje. Dodelite lahko do 72 funkcij. Še več, gumbi za skladen način fotografiranja in način ostrenja zagotavljajo hiter dostop, gumb AF-ON je priročen za aktiviranje samodejnega ostrenja že s preprostim pritiskom nanj, medtem ko snemate fotografije ali videoposnetke, z večnamenskim izbirnikom pa lahko učinkovito preklapljate med točkami samodejnega ostrenja.

LCD-zaslon tipa 3.0 z 1.440.000 pikami

LCD-zaslon tipa 3.0 z 1.440.000 pikami

Izkoristite zmogljivost fotoaparata α9 s tem LCD-zaslonom na dotik tipa 3.0, ki z 1.440.000 pik ponuja izboljšano ločljivost in prikaz podrobnosti. Priročna je tudi funkcija ostrenja na dotik, s katero zlahka prosto izberete območje ostrenja tako, da se dotaknete LCD-zaslona. Oprijem in okvirjanje lahko prilagodite, saj se zaslon lahko nagne do 107° naprej in 41° navzdol.

Informacije o lokaciji prek tehnologije Bluetooth

Informacije o lokaciji prek tehnologije Bluetooth

Povezava do informacij o lokaciji omogoča večino zmogljivosti fotoaparata α9. Fotoaparat lahko povežete z aplikacijo PlayMemories Mobile, ki je nameščena v združljivem mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku, da pridobite podatke o lokaciji, jih zabeležite na fotografijah in popravite datum in uro ter nastavitve lokacije v fotoaparatu. Aplikacijo PlayMemories Home lahko uporabljate v osebnem računalniku in z njo fotografije, uvožene v računalnik, postavite na zemljevid.

Nastavitev imena datoteke za preprosto organizacijo

Prilagodite prve tri znake imena datoteke v fotoaparatu. Čeprav se ime privzeto začne z »DSC«, ga lahko spremenite in registrirate tri znake po lastni izbiri. To fotografom omogoča enostavno upravljanje datotek, predvsem ko pri delu uporabljajo več fotoaparatov.

Daljinski upravljalnik na dotik in izmenjava z enim dotikom

Daljinski upravljalnik na dotik in izmenjava z enim dotikom

Upravljanje na en dotik vam omogoča, da pametni telefon ali tablični računalnik uporabite kot iskalo ali daljinski upravljalnik. Fotografije/videoposnetke z izmenjavo z enim dotikom pošljete v napravo za izmenjavo v SNS. V napravo Android NFC prek povezave Wi-Fi namestite aplikacijo PlayMemories Mobile™ in se z napravo dotaknite fotoaparata, da ju povežete. Če tehnologija NFC ni na voljo, povežite napravi s podporo kode QR.

Podpora za nestisnjeni 14-bitni format RAW

Podpora za nestisnjeni 14-bitni format RAW

14-bitni format RAW in 16-bitna obdelava slike pomagata ohranjati vse podrobnosti in snemati slike najvišje kakovosti z bogatim stopnjevanjem odtenkov. 14-bitni format RAW (Sony ARW) zagotavlja optimalno kakovost za poznejše prilagajanje slike (z Image Data Converter ali drugo programsko opremo).

 

Izboljšano merjenje bliskavice P-TTL

Vaše kompozicije lahko veliko pridobijo z odsevno svetlobo iz predhodne bliskavice, ki se sproži, tik pred natančnim merjenjem glavne bliskavice. Še več, natančen nadzor osvetlitve, na katero razmere iz ozadja ne vplivajo preveč, je zagotovljen v glavnem okoli območja objekta, in vključuje podatke o razdalji iz uporabljenega objektiva. Rezultat je stabilno upravljanje osvetlitve, ki zmanjšuje prešibko osvetlitev, do katere lahko pride pri snemanju belih oblačil ali belih sten, kakor tudi premočno osvetlitev, ki lahko vpliva na osvetlitev črnih oblačil in nočnih pokrajin.

Priključek za sinhronizacijo

Priključek za sinhronizacijo

Združljive zunanje bliskavice s standardnimi priključki ali kabli za sinhronizacijo je mogoče neposredno namestiti, zato je sinhronizacija z bliskavico priročna, s čimer se izboljša ustvarjalnost fotografiranja z bliskavico.

 

Trpežno ohišje iz magnezijeve zlitine

Trpežno ohišje iz magnezijeve zlitine

Ohišje fotoaparata α9 je narejeno za zanesljivo, dolgotrajno in trpežno uporabo na terenu. Notranja zgradba z zgornjim, sprednjim in zadnjim pokrovom je iz močne, trdne magnezijeve zlitine. Močno in odporno ohišje skupaj s trpežnim nastavkom za objektiv so trdna osnova za namestitev objektiva in trpežno uporabo, celo z velikimi in težkimi teleobjektivi in filmskimi objektivi.

Zanesljiva zasnova, ki je odporna na prah in vlago

Zanesljiva zasnova, ki je odporna na prah in vlago

Uživajte v brezskrbnem fotografiranju v zahtevnih okoljih s celovito zaščito pred prahom in vlago. Zaščita vključuje zatesnitev okrog gumbov in krmilnikov, pokrova vtičnice za medije ter robov ohišja z vdori in vzmetmi za dvoplastno zaščito, ki tesno povezuje plošče in komponente.

 

Snemanje videoposnetkov 4K visoke ločljivosti

Snemanje videoposnetkov 4K visoke ločljivosti

Zajemite izjemne visokokakovostne videoposnetke v ločljivosti 4K z najnovejšim fotoaparatom polnega formata. Prikaz vseh slikovnih pik brez združevanja za videoposnetke 4K visoke ločljivosti zagotavlja videoposnetke polnega formata in bogat prikaz podrobnosti z učinkom nadvzorčenja, zaradi stiskanja približno 2,4-kratne količine podatkov, potrebnih za 4K (enakovredno 6K) za rezultate 4K (QFHD: 3840 x 2160). Še več, visoka hitrost novo razvitega slikovnega senzorja zmanjša učinek premičnega zaklopa.

Izboljšano hitro hibridno samodejno ostrenje za snemanje videposnetkov

Izboljšano hitro hibridno samodejno ostrenje za snemanje videposnetkov

Ohranite ostre in jasne slike pri snemanju videoposnetkov 4K. Razvoj hitrega hibridnega samodejnega ostrenja za snemanje videoposnetkov se je nadaljeval, tako da je širina njegovega območja dosegla širino, ki je skoraj enaka širini pri fotografijah, zato je visokonatančno samodejno ostrenje z visoko hitrostjo omogočeno povsod na sličici. Poleg tega nadaljnje zmanjšanje končnih »nizkih« hitrosti samodejnega ostrenja omogoča bolj izrazite učinke počasnega ostrenja.

XAVC S za snemanje z visoko bitno hitrostjo

XAVC S za snemanje z visoko bitno hitrostjo

Format XAVC S se uporablja za snemanje v ločljivosti 4K in HD. Visoke bitne hitrosti do 100 Mb/s za snemanje v 4K 30p (25p)/24p in do 50 Mb/s za snemanje v Full-HD 60p (50p)/30p (25p)/24p, zagotavljajo videoposnetke z lepimi podrobnostmi ob minimalnem šumu zaradi stiskanja. Ker je snemanje pri 100 Mb/s mogoče tudi pri najvišji hitrosti 120 sličic na sekundo v ločljivosti Full-HD, je mogoče zaporedja počasnih posnetkov visoke kakovosti ustvariti v postprodukcijski obdelavi.

Počasni in hitri posnetki

S spreminjanjem tempa videoposnetkov izboljšate zanimanje za ogled in uživanje ob gledanju. Novi način »S&Q«, ki je neposredno na voljo z gumbom, podpira počasne in hitre posnetke s hitrostjo sličic od 1 sličice na sekundo do 120 sličic na sekundo (100 sličic na sekundo), ki jo je mogoče izbrati v osmih korakih za do 60-kratne (50-kratne) hitre posnetke in 5-kratne (4-kratne) počasne posnetke, ki jih je mogoče posneti v kakovosti Full-HD (50 Mb/s). Igrajte se s časom tako, da stisnete gibanje ali razširite trenutek in nato poudarite obogatite navaden videoposnetek s temi medigrami, da poudarite njegovo komično ali dramatično vsebino.

Funkcije zebra

Funkcije zebra

Poenostavite osvetlitev s funkcijo zebra. Nastavite svetlost videa od 0–109 %, nastavite razpon +10 % in –10 %, preverite vzorec zebre za območja v razponu in preglejte minimalno svetlost, da zmanjšate svetle dele.

 

Podprto v Capture One Express (za Sony)

Podprto v Capture One Express (za Sony)

Capture One Express (za Sony) sodi med najboljše pretvornike RAW, ki predvaja natančne barve in neverjetne podrobnosti. Vsebuje prilagodljivo upravljanje digitalnih virov in vsa potrebna orodja za prilagajanje ter omogoča hitro in odzivno delovanje v prilagodljivi in vgrajeni rešitvi. Opomba: Za vsa vprašanja o uporabi in podpori, vključno z združljivostjo funkcij pretvornika Capture One Express (za Sony), se obrnite na Phase One.

Deluje z iMovie in Final Cut Pro X

Deluje z iMovie in Final Cut Pro X

Ta izdelek je združljiv s programskima opremama Final Cut Pro X in iMovie.

 

 

Ocene (0)

Napiši mnenje

Ime za prikaz:


Tvoje mnenje: Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena: Slabo           Odlično

Prosim prepiši varnostno kodo:ILCE-9
Normalno | Povečaj